Zupa pomidorowa

m7
Zupa pomidorowa

1

0 / 0

Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. cukier

1.50 l woda

0.80 l śmietana

1 łyżka siekana natka pietruszki lub koperku

60 dek. pomidory

10 dek. cebula

20 dek. włoszczyzna

2 dek. tłuszcz

3 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Z włoszczyzny ugotuj wywar. Pomidorki umyj, pokrój na części i razem z pokrojoną cebulką szybko ugotuj w małej ilości wody z tłuszczem. Przetrzyj przez sitko i wymieszaj z przecedzonym wywarem.

2

Podpraw mąką wymieszaną wcześniej z odpowiednią ilością wody (najlepiej zimnej).

3

Wszystko to podawaj z makaronem, ryżem ugotowanym na sypko lub groszkiem ptysiowym. Decyzja należy do ciebie, ja osobiście uwielbiam zupkę pomidorową z ryżem i nie jadam jej w żadnej innej postaci.

4

Do smaku możesz również dodać zmiażdżony ząbek czosnku w celu uzyskania intensywnego smaku i aromatu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły