1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1.5 Litra
woda
0.8 Litra
śmietana
1 Łyżka
Siekana natka pietruszki lub koperku
60 Dekagramów
Świeże pomidory
10 Dekagramów
cebula
20 Dekagramów
włoszczyzna
2 Dekagramy
tłuszcz
3 Dekagramy
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z włoszczyzny ugotuj wywar. Pomidorki umyj, pokrój na części i razem z pokrojoną cebulką szybko ugotuj w małej ilości wody z tłuszczem. Przetrzyj przez sitko i wymieszaj z przecedzonym wywarem.
  2. Podpraw mąką wymieszaną wcześniej z odpowiednią ilością wody (najlepiej zimnej).
  3. Wszystko to podawaj z makaronem, ryżem ugotowanym na sypko lub groszkiem ptysiowym. Decyzja należy do ciebie, ja osobiście uwielbiam zupkę pomidorową z ryżem i nie jadam jej w żadnej innej postaci.
  4. Do smaku możesz również dodać zmiażdżony ząbek czosnku w celu uzyskania intensywnego smaku i aromatu.

Opis

Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!