Zupa pomidorowa

m7

Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1.50 l woda
0.80 l śmietana
1 łyżka siekana natka pietruszki lub koperku
60 dag. pomidory
10 dag. cebula
20 dag. włoszczyzna
2 dag. tłuszcz
3 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Z włoszczyzny ugotuj wywar. Pomidorki umyj, pokrój na części i razem z pokrojoną cebulką szybko ugotuj w małej ilości wody z tłuszczem. Przetrzyj przez sitko i wymieszaj z przecedzonym wywarem.
Podpraw mąką wymieszaną wcześniej z odpowiednią ilością wody (najlepiej zimnej).
Wszystko to podawaj z makaronem, ryżem ugotowanym na sypko lub groszkiem ptysiowym. Decyzja należy do ciebie, ja osobiście uwielbiam zupkę pomidorową z ryżem i nie jadam jej w żadnej innej postaci.
Do smaku możesz również dodać zmiażdżony ząbek czosnku w celu uzyskania intensywnego smaku i aromatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.