1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1.5 Litra
woda
0.8 Litra
śmietana
1 Łyżka
Siekana natka pietruszki lub koperku
60 Dekagramów
Świeże pomidory
10 Dekagramów
cebula
20 Dekagramów
włoszczyzna
2 Dekagramy
tłuszcz
3 Dekagramy
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z włoszczyzny ugotuj wywar. Pomidorki umyj, pokrój na części i razem z pokrojoną cebulką szybko ugotuj w małej ilości wody z tłuszczem. Przetrzyj przez sitko i wymieszaj z przecedzonym wywarem.
  2. Podpraw mąką wymieszaną wcześniej z odpowiednią ilością wody (najlepiej zimnej).
  3. Wszystko to podawaj z makaronem, ryżem ugotowanym na sypko lub groszkiem ptysiowym. Decyzja należy do ciebie, ja osobiście uwielbiam zupkę pomidorową z ryżem i nie jadam jej w żadnej innej postaci.
  4. Do smaku możesz również dodać zmiażdżony ząbek czosnku w celu uzyskania intensywnego smaku i aromatu.

Opis

Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:

Podobne przepisy

Pulpety w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 40 min
Pulpety w sosie śmietanowym

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!