Zupa pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974661766.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:
1
0 / 0
Smaczna jak nie wiem! polecam!!!!!! to przepis z gazetki(:
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1.50 l woda
0.80 l śmietana
1 łyżka siekana natka pietruszki lub koperku
60 dag. pomidory
10 dag. cebula
20 dag. włoszczyzna
2 dag. tłuszcz
3 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Z włoszczyzny ugotuj wywar. Pomidorki umyj, pokrój na części i razem z pokrojoną cebulką szybko ugotuj w małej ilości wody z tłuszczem. Przetrzyj przez sitko i wymieszaj z przecedzonym wywarem.
Podpraw mąką wymieszaną wcześniej z odpowiednią ilością wody (najlepiej zimnej).
Wszystko to podawaj z makaronem, ryżem ugotowanym na sypko lub groszkiem ptysiowym. Decyzja należy do ciebie, ja osobiście uwielbiam zupkę pomidorową z ryżem i nie jadam jej w żadnej innej postaci.
Do smaku możesz również dodać zmiażdżony ząbek czosnku w celu uzyskania intensywnego smaku i aromatu.