Zupa pomidiorowa Kamili

m7
Zupa pomidiorowa Kamili

0

0 / 0

Pyszna zupa pomidorowa z makaronem z lekko włoskim twistem. Wystarczy dodać odpowiednie zioła takie jak oregano, czy bazylia, by podkręcić smak tradycyjnej pomidorówki. Polecamy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szcz. sól, pieprz

1 szcz. bazylia

1 szcz. oregano

1 l bulion drobiowy

4 szt. pomidor

1 szt. marchew

1 szt. por

1 szt. korzeń pietruszki

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Marchewkę, pietruszkę i pora umyć, zalać bulionem i gotować ok. 20 minut. Wyjąć pora. Dodać pokrojone bez skórki pomidory i koncentrat. Gotować 10 minut. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, ziołami. Podawać z ugotowanym makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły