Zupa pomidiorowa Kamili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidiorowa Kamili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976611936.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna zupa pomidorowa z makaronem z lekko włoskim twistem. Wystarczy dodać odpowiednie zioła takie jak oregano, czy bazylia, by podkręcić smak tradycyjnej pomidorówki. Polecamy.
0
0 / 0
Pyszna zupa pomidorowa z makaronem z lekko włoskim twistem. Wystarczy dodać odpowiednie zioła takie jak oregano, czy bazylia, by podkręcić smak tradycyjnej pomidorówki. Polecamy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
1 l bulion drobiowy
4 szt. pomidor
1 szt. marchew
1 szt. por
1 szt. korzeń pietruszki
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Marchewkę, pietruszkę i pora umyć, zalać bulionem i gotować ok. 20 minut. Wyjąć pora. Dodać pokrojone bez skórki pomidory i koncentrat. Gotować 10 minut. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, ziołami. Podawać z ugotowanym makaronem.