Zupa pieczarkowo - paprykowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowo - paprykowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4445-1702057758348.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.
0
0 / 0
Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
600 g kości wieprzowe
400 g pieczarki
300 g papryka czerwona
500 g ziemniaki
1 szt. marchew
2 szt. serek topiony
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka koper ogrodowy
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.
Po zagotowaniu wywar posolić.
Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki.
Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.