Zupa pieczarkowo - paprykowa
m7

Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa maggi
600 g kości wieprzowe
400 g pieczarki
300 g papryka czerwona
500 g ziemniaki
1 szt. marchew
2 szt. serek topiony
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka koper ogrodowy
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Kroki
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.
Po zagotowaniu wywar posolić.
Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki.
Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.