Zupa pieczarkowo - paprykowa

m7
Zupa pieczarkowo - paprykowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa maggi

600 g kości wieprzowe

400 g pieczarki

300 g papryka czerwona

500 g ziemniaki

1 szt. marchew

2 szt. serek topiony

1 szt. kostka rosołowa

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka koper ogrodowy

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.

Po zagotowaniu wywar posolić.

Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.

Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.

Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki.

Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.

Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.

Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.

Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły