Zupa pieczarkowo - paprykowa

m7
Zupa pieczarkowo - paprykowa

0

0 / 0

Zupa pieczarkowo - paprykowa to smaczne i nieoczywiste połączenie.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka przyprawa maggi

600 g kości wieprzowe

400 g pieczarki

300 g papryka czerwona

500 g ziemniaki

1 szt. marchew

2 szt. serek topiony

1 szt. kostka rosołowa

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka koper ogrodowy

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.

2

Po zagotowaniu wywar posolić.

3

Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.

4

Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.

5

Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki.

6

Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.

7

Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.

8

Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.

9

Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły