Zupa pieczarkowa z ziołami
lubella
Obiad jak z 5-gwiazdkowej restauracji w domu? Proszę bardzo! Ta pieczarkowa z dodatkiem oliwek oraz aromatycznych ziół zachwyci Twoich gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1003
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
180
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Obiad jak z 5-gwiazdkowej restauracji w domu? Proszę bardzo! Ta pieczarkowa z dodatkiem oliwek oraz aromatycznych ziół zachwyci Twoich gości.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki
1 łyżka oliwa z oliwek
250 g pieczarki
1 szt. cebula
1.50 l rosół warzywny
1 łyżka koperek
2 łyżka natka pietruszki
2 łyżka bazylia
0.50 łyżka mięta
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki i cebulę podsmażamy w garnku na oliwie.
Zalewamy rosołem i gotujemy około 15 minut.
Dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem nitk
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1003
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
180
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.