Zupa pieczarkowa z ziołami

lubella
Zupa pieczarkowa z ziołami

0

0 / 0

Obiad jak z 5-gwiazdkowej restauracji w domu? Proszę bardzo! Ta pieczarkowa z dodatkiem oliwek oraz aromatycznych ziół zachwyci Twoich gości.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki

1 łyżka oliwa z oliwek

250 g pieczarki

1 szt. cebula

1.50 l rosół warzywny

1 łyżka koperek

2 łyżka natka pietruszki

2 łyżka bazylia

0.50 łyżka mięta

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki i cebulę podsmażamy w garnku na oliwie.

2

Zalewamy rosołem i gotujemy około 15 minut.

3

Dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem nitk

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły