Zupa pieczarkowa z ryżem

m7
Zupa pieczarkowa z ryżem

0

3.5 / 2

Potrawa dietetyczna, bezmięsna, bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szt. marchewka

1 szt. kostka bulionowa

8 łyżka ryż

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Ryż wrzucić do wody i gotować.

2

Do gotującego się ryżu dodać marchewkę startą na tarce i pokrojone pieczarki.

3

Dodać kostkę bulionową.

4

Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem i gałką muszkatołową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

58

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły