Zupa pieczarkowa z makaronem
m7
Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
379
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. tymianek
1.50 l bulion drobiowy
0.50 szkl. śmietana 12%
1 szt. marchew
1 szt. cytryna
2 łyżka masło
40 dag. pieczarki
20 dag. brokuły
10 dag. makaron dwujajeczny
Przygotowanie
Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
Podsmażyć na maśle.
Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.
Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.
Gotować 20 min.
Makaron ugotować al dente.
Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Włożyć makaron podgrzać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
379
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.