Zupa pieczarkowa z makaronem

m7
Zupa pieczarkowa z makaronem

1

0 / 0

Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. tymianek

1.50 l bulion drobiowy

0.50 szkl. śmietana 12%

1 szt. marchew

1 szt. cytryna

2 łyżka masło

40 dag. pieczarki

20 dag. brokuły

10 dag. makaron dwujajeczny

Przygotowanie


1

Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.

2

Podsmażyć na maśle.

3

Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.

4

Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.

5

Gotować 20 min.

6

Makaron ugotować al dente.

7

Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

8

Włożyć makaron podgrzać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły