Zupa pieczarkowa z makaronem

m7
Zupa pieczarkowa z makaronem

1

0 / 0

Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka tymianek

1.50 l bulion drobiowy

0.50 szkl. śmietana 12%

1 szt. marchew

1 szt. cytryna

2 łyżka masło

40 dek. pieczarki

20 dek. brokuły

10 dek. makaron dwujajeczny

Przygotowanie


1

Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.

2

Podsmażyć na maśle.

3

Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.

4

Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.

5

Gotować 20 min.

6

Makaron ugotować al dente.

7

Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

8

Włożyć makaron podgrzać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły