Zupa pieczarkowa z makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa z makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973703316.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!
1
0 / 0
Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. tymianek
1.50 l bulion drobiowy
0.50 szkl. śmietana 12%
1 szt. marchew
1 szt. cytryna
2 łyżka masło
40 dag. pieczarki
20 dag. brokuły
10 dag. makaron dwujajeczny
Przygotowanie
1
Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
2
Podsmażyć na maśle.
3
Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.
4
Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.
5
Gotować 20 min.
6
Makaron ugotować al dente.
7
Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
8
Włożyć makaron podgrzać.