1

Składniki

1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
tymianek
1.5 Litra
bulion
0.5 Szklanki
śmietana 12%
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cytryna
2 Łyżki
masło extra
40 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
brokuły
10 Dekagramów
Makaron dwujajeczny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
  2. Podsmażyć na maśle.
  3. Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.
  4. Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.
  5. Gotować 20 min.
  6. Makaron ugotować al dente.
  7. Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  8. Włożyć makaron podgrzać.

Opis

Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!

Podobne przepisy

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Zupa z zielonego groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa z zielonego groszku

Wigilijna zupa grzybowa z topinamburem

Przepis
Średni Do 15 min
Wigilijna zupa grzybowa z topinamburem

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!