1

Składniki

1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
tymianek
1.5 Litra
bulion
0.5 Szklanki
śmietana 12%
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cytryna
2 Łyżki
masło extra
40 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
brokuły
10 Dekagramów
Makaron dwujajeczny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
  2. Podsmażyć na maśle.
  3. Posiekaną marchew i cebule dodać do pieczarek i podsmażyć.
  4. Zalać gorącym bulionem, dodać różyczki brokuła oraz tymianek.
  5. Gotować 20 min.
  6. Makaron ugotować al dente.
  7. Zupę wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  8. Włożyć makaron podgrzać.

Opis

Makaron jest składnikiem wielu dań, jest świetnym dodatkiem do zup!

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Aromatyczny krem z pomidorów

Średni Do 1 godz
Aromatyczny krem z pomidorów

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!