Zupa pieczarkowa z czosnkiem
lubella
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
200 g pieczarki
1 łyżka masło
1 szt. cebula
1 l bulion warzywny
2 łyżka śmietana
2 łyżka koperek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażamy w garnku na maśle.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość zalewamy bulionem.
Gotujemy około 20 minut. Hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.
Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem fale.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
546
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.