Zupa pieczarkowa z czosnkiem

lubella
Zupa pieczarkowa z czosnkiem

1

0 / 0

Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna fale

200 g pieczarki

1 łyżka masło

1 szt. cebula

1 l bulion warzywny

2 łyżka śmietana

2 łyżka koperek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażamy w garnku na maśle.

2

Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość zalewamy bulionem.

3

Gotujemy około 20 minut. Hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.

4

Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem fale.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

546

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły