Zupa pieczarkowa z czosnkiem
lubella
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
0
0 / 0
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
200 g pieczarki
1 łyżka masło
1 szt. cebula
1 l bulion warzywny
2 łyżka śmietana
2 łyżka koperek
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażamy w garnku na maśle.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość zalewamy bulionem.
Gotujemy około 20 minut. Hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.
Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem fale.