Zupa pieczarkowa z czosnkiem

lubella
Zupa pieczarkowa z czosnkiem

0

0 / 0

Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna fale

200 g pieczarki

1 łyżka masło

1 szt. cebula

1 l bulion warzywny

2 łyżka śmietana

2 łyżka koperek

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażamy w garnku na maśle.

2

Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość zalewamy bulionem.

3

Gotujemy około 20 minut. Hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.

4

Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem fale.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły