Zupa pieczarkowa z czosnkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa pieczarkowa z czosnkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9437-1702058131245.jpeg&w=3840&q=75)
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
1
0 / 0
Ten przepis na zupę pieczarkową podbije Twoje kubki smakowe! Aromatyczny czosnek doda im niezapomnianego smaku. Koniecznie dodaj do dania makaron typu świderki!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
200 g pieczarki
1 łyżka masło
1 szt. cebula
1 l bulion warzywny
2 łyżka śmietana
2 łyżka koperek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę podsmażamy w garnku na maśle.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość zalewamy bulionem.
Gotujemy około 20 minut. Hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka. Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.
Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem fale.