Zupa pieczarkowa Moniczki

m7
Zupa pieczarkowa Moniczki

0

0 / 0

Lubię ją gotować, bo szybko znika z misek.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg pieczarki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

6 szt. ziemniaki

8 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na oliwie z pieprzem i solą.

2

Wodą gotować z pokrojoną marchewką, pietruszką, ziemniakami.

3

Po 10 minutach do gotujących się warzyw dodać podsmażone pieczarki.

4

Zagotować zupę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

181

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły