Zupa pieczarkowa Moniczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa Moniczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410582.jpeg&w=3840&q=75)
Lubię ją gotować, bo szybko znika z misek.
0
0 / 0
Lubię ją gotować, bo szybko znika z misek.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg pieczarki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
6 szt. ziemniaki
8 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na oliwie z pieprzem i solą.
2
Wodą gotować z pokrojoną marchewką, pietruszką, ziemniakami.
3
Po 10 minutach do gotujących się warzyw dodać podsmażone pieczarki.
4
Zagotować zupę.