Zupa pieczarkowa domowa

m7
Zupa pieczarkowa domowa

0

0 / 0

Pełna smaku zupa pieczarkowa zabielona słodką śmietanką jest dobra dla dzieci i dorosłych, Aksamitna i łatwa zupa z makaronem.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

2 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

2.50 l wywar warzywny

200 g makaron świderki

2 szt. cebula

1 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 kg pieczarki

0.50 łyżeczka ziele angielskie

0.50 łyżeczka kolendra

Przygotowanie


1

Pieczarki obrać ze skórek, pokroić w plasterki i obsmażyć razem z cebulą na maśle. Kiedy puszczą sok i się zrumienią wrzucić do garnka, zalać wywarem z warzyw i gotować. Doprawić zielem angielskim i mielona kolendrą. Gotować aż pieczarki będą miękkie a zupa nabierze smaku. Zabielić słodką śmietanka z mąką kartoflaną. Osobno ugotować makaron al dente i dorzucić do zupy. Podawać z zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły