Zupa pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976997764.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pieczarkowa z makaronem warzywnym Lubella jest nie tylko pyszna, ale i apetycznie wygląda. Wypróbuj przepisu na szybką i urozmaiconą wersję pieczarkowej.
0
0 / 0
Zupa pieczarkowa z makaronem warzywnym Lubella jest nie tylko pyszna, ale i apetycznie wygląda. Wypróbuj przepisu na szybką i urozmaiconą wersję pieczarkowej.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g makaron lubella rurki warzywne
1.20 l rosoł
250 g pieczarki
50 g masło klarowane
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
4 łyżka kwaśna śmietana
2 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle klarowanym, po około 5 minutach smażenia zalać rosołem.
Marchewkę oraz pietruszkę pokroić w plasterki, dodać do zupy i gotować całość do miękkości warzyw.
Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i dodać do zupy.