Zupa pieczarkowa

lubella
Zupa pieczarkowa

0

0 / 0

Zupa pieczarkowa z makaronem warzywnym Lubella jest nie tylko pyszna, ale i apetycznie wygląda. Wypróbuj przepisu na szybką i urozmaiconą wersję pieczarkowej.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g makaron lubella rurki warzywne

1.20 l rosoł

250 g pieczarki

50 g masło klarowane

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

4 łyżka kwaśna śmietana

2 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


1

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle klarowanym, po około 5 minutach smażenia zalać rosołem.

2

Marchewkę oraz pietruszkę pokroić w plasterki, dodać do zupy i gotować całość do miękkości warzyw.

3

Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem.

4

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i dodać do zupy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

951

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły