Zupa pieczarkowa

goodfoodlover
Zupa pieczarkowa

3

0 / 0

Pyszna, aksamitna zupa pieczarkowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej to strzał w 10! Wypróbuj prostej i smacznej propozycji na zupę.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

200 g pieczarki

0.75 szkl. mleko

1.50 szkl. bulion drobiowy

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

1 szt. marchew

1 szt. pietruszka

0.50 szt. lubella kasza jęczmienna

Przygotowanie


1

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Cebulą i pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.

3

Na patelni rozpuść masło i podsmaż pieczarki i cebulę.

4

Do garnka wlej bulion i mleko.

5

Dodaj pieczarki i startą na tarce marchewkę i pietruszkę.

6

Gotuj 10 minut.

7

Wsyp czosnek niedzwiedzi i dopraw do smaku.

8

Zupę podawaj z kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły