Zupa pieczarkowa

goodfoodlover

Pyszna, aksamitna zupa pieczarkowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej to strzał w 10! Wypróbuj prostej i smacznej propozycji na zupę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Pyszna, aksamitna zupa pieczarkowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej to strzał w 10! Wypróbuj prostej i smacznej propozycji na zupę.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g pieczarki
0.75 szkl. mleko
1.50 szkl. bulion drobiowy
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka
0.50 szt. lubella kasza jęczmienna
Przygotowanie
Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulą i pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozpuść masło i podsmaż pieczarki i cebulę.
Do garnka wlej bulion i mleko.
Dodaj pieczarki i startą na tarce marchewkę i pietruszkę.
Gotuj 10 minut.
Wsyp czosnek niedzwiedzi i dopraw do smaku.
Zupę podawaj z kaszą.