3

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
pieczarki
0.75 Szklanki
mleko
1.5 Szklanki
bulion
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
pietruszka
0.5 Sztuki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulą i pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Na patelni rozpuśc masło i podsmaż pieczarki i cebulę.
  4. Do garnka wlej bulion i mleko.
  5. Dodaj pieczarki i startą na tarce marchewkę i pietruszkę.
  6. Gotuj 10 minut.
  7. Wsyp czosnek niedzwiedzi i dopraw do smaku.
  8. Zupę podawaj z kaszą.

Opis

Z dodatkiem kaszy jęczmiennej

Podobne przepisy

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!