3

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
pieczarki
0.75 Szklanki
mleko
1.5 Szklanki
bulion
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
pietruszka
0.5 Sztuki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulą i pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Na patelni rozpuśc masło i podsmaż pieczarki i cebulę.
  4. Do garnka wlej bulion i mleko.
  5. Dodaj pieczarki i startą na tarce marchewkę i pietruszkę.
  6. Gotuj 10 minut.
  7. Wsyp czosnek niedzwiedzi i dopraw do smaku.
  8. Zupę podawaj z kaszą.

Opis

Z dodatkiem kaszy jęczmiennej

Podobne przepisy

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!