3

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
pieczarki
0.75 Szklanki
mleko
1.5 Szklanki
bulion
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
pietruszka
0.5 Sztuki
ingridient
Lubella Kasza Jęczmienna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulą i pieczarki pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Na patelni rozpuśc masło i podsmaż pieczarki i cebulę.
  4. Do garnka wlej bulion i mleko.
  5. Dodaj pieczarki i startą na tarce marchewkę i pietruszkę.
  6. Gotuj 10 minut.
  7. Wsyp czosnek niedzwiedzi i dopraw do smaku.
  8. Zupę podawaj z kaszą.

Opis

Z dodatkiem kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!