Zupa pieczarkowa
m7
Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
245
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.25 łyżecz. sól, pieprz
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
30 dag. pieczarki
25 dag. udka kurze ze skórą
25 dag. marchew
20 dag. makaron wstążki
Przygotowanie
Udka z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso z kurczaka obgotować i pokroić na kawałki.
Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynówce. Wodę zagotować, dodać pieczarki i marchewkę i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojone mięso z kurczaka i przyprawy.
Następnie dodać kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Podawać z makaronem.