Zupa pieczarkowa
m7
0
0 / 0
Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.25 łyżeczka sól, pieprz
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
30 dek. pieczarki
25 dek. udka kurze ze skórą
25 dek. marchew
20 dek. makaron wstążki
Przygotowanie
1
Udka z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso z kurczaka obgotować i pokroić na kawałki.
2
Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynówce. Wodę zagotować, dodać pieczarki i marchewkę i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojone mięso z kurczaka i przyprawy.
3
Następnie dodać kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Podawać z makaronem.