Zupa pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976787796.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.
1
0 / 0
Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.25 łyżecz. sól, pieprz
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
30 dag. pieczarki
25 dag. udka kurze ze skórą
25 dag. marchew
20 dag. makaron wstążki
Przygotowanie
Udka z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso z kurczaka obgotować i pokroić na kawałki.
Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynówce. Wodę zagotować, dodać pieczarki i marchewkę i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojone mięso z kurczaka i przyprawy.
Następnie dodać kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Podawać z makaronem.