Zupa pieczarkowa

m7
Zupa pieczarkowa

0

0 / 0

Bardzo sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Przepis jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.25 łyżeczka sól, pieprz

3 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

30 dek. pieczarki

25 dek. udka kurze ze skórą

25 dek. marchew

20 dek. makaron wstążki

Przygotowanie


1

Udka z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso z kurczaka obgotować i pokroić na kawałki.

2

Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynówce. Wodę zagotować, dodać pieczarki i marchewkę i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojone mięso z kurczaka i przyprawy.

3

Następnie dodać kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Podawać z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły