0

Składniki

0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
30 Dekagramów
pieczarki
25 Dekagramów
Udka kurze ze skórą
25 Dekagramów
marchew
20 Dekagramów
Makaron wstążki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka z kurczaka umyć i osuszyć. Mięso z kurczaka obgotować i pokroić na kawałki.
  2. Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynówce. Wodę zagotować, dodać pieczarki i marchewkę i ugotować, pod koniec gotowania dodać pokrojone mięso z kurczaka i przyprawy.
  3. Następnie dodać kostkę rosołową, sól i pieprz do smaku. Podawać z makaronem.

Opis

Bardzo sycąca zupa.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!