0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
4 Sztuki
skrzydło kurczaka
4 Sztuki
ziemniaki
3 Łyżki
śmietana 18%
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka chwilę gotujemy następnie dodajemy włoszczyznę, ziemniaki i pieczarki krojone w plasterki.
  2. Całość gotujemy do miękkości.
  3. Na końcu doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.
  4. Zupę można posypać zieleniną.

Opis

smaczna zupa grzybowa

Podobne przepisy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!