0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
7 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
margaryna zwykła
80 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W 2,5 litrach wody gotujemy warzywa i przyprawy.
  2. Pieczarki kroimy i smażymy na margarynie do odparowania wody.
  3. Dobrze przyrumienione wrzucamy do zupy razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy zupę około 30 minut. Wyjmujemy marchewkę i pietruszkę, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zupy.
  4. Mąkę rozrabiamy odrobiną wody - dodajemy do zupy. Do śmietany dodajemy po trochu gorącej zupy - całość wlewamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. Dla fanów gęstych zup proponuję wsypać trochę drobnego makaronu i pogotować około 10 minut.
  6. Zupę podajemy z dodatkiem koperku.

Opis

zupka z aromatem i smakiem grzybowym

Podobne przepisy

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!