Zupa pieczarkowa

m7
Zupa pieczarkowa

0

0 / 0

Aromatyczna zupa pieczarkowa.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

250 śmietana

7 szt. ziemniaki

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

2 szt. kostka rosołowa

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka margaryna zwykła

80 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

W 2,5 litrach wody gotować warzywa z przyprawami.

2

Pieczarki pokroić i smażyć na margarynie do odparowania wody.

3

Dobrze przyrumienione wrzucić do zupy razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotować zupę około 30 minut. Wyjąć marchewkę i pietruszkę, pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy.

4

Mąkę rozrobić odrobiną wody - dodać do zupy. Do śmietany dodać po trochu gorącej zupy - całość wlać do garnka. Przyprawić solą i pieprzem.

5

Fani gęstych zup mogą wsypać trochę drobnego makaronu i pogotować około 10 minut.

6

Zupę podawać z dodatkiem koperku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły