0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
7 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
margaryna zwykła
80 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W 2,5 litrach wody gotujemy warzywa i przyprawy.
  2. Pieczarki kroimy i smażymy na margarynie do odparowania wody.
  3. Dobrze przyrumienione wrzucamy do zupy razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy zupę około 30 minut. Wyjmujemy marchewkę i pietruszkę, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zupy.
  4. Mąkę rozrabiamy odrobiną wody - dodajemy do zupy. Do śmietany dodajemy po trochu gorącej zupy - całość wlewamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. Dla fanów gęstych zup proponuję wsypać trochę drobnego makaronu i pogotować około 10 minut.
  6. Zupę podajemy z dodatkiem koperku.

Opis

zupka z aromatem i smakiem grzybowym

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!