0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
7 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
margaryna zwykła
80 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W 2,5 litrach wody gotujemy warzywa i przyprawy.
  2. Pieczarki kroimy i smażymy na margarynie do odparowania wody.
  3. Dobrze przyrumienione wrzucamy do zupy razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy zupę około 30 minut. Wyjmujemy marchewkę i pietruszkę, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zupy.
  4. Mąkę rozrabiamy odrobiną wody - dodajemy do zupy. Do śmietany dodajemy po trochu gorącej zupy - całość wlewamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. Dla fanów gęstych zup proponuję wsypać trochę drobnego makaronu i pogotować około 10 minut.
  6. Zupę podajemy z dodatkiem koperku.

Opis

zupka z aromatem i smakiem grzybowym

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!