Zupa pieczarkowa

m7

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
233
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 łyżecz. sól, pieprz
1 l bulion drobiowy
6 szt. ziemniaki
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
8 szt. pieczarki
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka śmietana 18%
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.
Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.