0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Litr
bulion drobiowy
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
8 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.
  2. Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.
  3. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.

Podobne przepisy

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!