0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Litr
bulion drobiowy
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
8 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.
  2. Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.
  3. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.

Podobne przepisy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!