Zupa pieczarkowa

m7
Zupa pieczarkowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 łyżecz. sól, pieprz

1 l bulion drobiowy

6 szt. ziemniaki

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

8 szt. pieczarki

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka śmietana 18%

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.

Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.

Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

233

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły