Zupa pieczarkowa

m7
Zupa pieczarkowa

0

0 / 0

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 łyżeczka sól, pieprz

1 l bulion drobiowy

6 szt. ziemniaki

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

8 szt. pieczarki

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka śmietana 18%

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.

2

Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.

3

Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły