Example thumb
0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Litr
bulion drobiowy
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
8 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.
  2. Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.
  3. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!