Zupa pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656719.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.
0
0 / 0
Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa pieczarkowa.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 łyżecz. sól, pieprz
1 l bulion drobiowy
6 szt. ziemniaki
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
8 szt. pieczarki
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka śmietana 18%
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości.
2
Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy.
3
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.