Zupa pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034286.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pieczarkowa gotowana na bulionie - szybka, dobra i niedroga.
0
0 / 0
Zupa pieczarkowa gotowana na bulionie - szybka, dobra i niedroga.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
500 bulion drobiowy
700 woda
500 g pieczarki
200 g makaron świderki
Przygotowanie
1
Bulion podgrzać na małym ogniu. Dodać wodę (tutaj proporcję mogą być różne, w zależności od mocy bulionu i jaką intensywny smak chcemy uzyskać w naszej pieczarkowej), pokrojone pieczarki i gotować ok. 45 min. Makaron ugotować oddzielnie i zalewać go gotową zupą bezpośrednio przed podaniem.