Zupa pieczarkowa

m7

Zupa pieczarkowa gotowana na bulionie - szybka, dobra i niedroga.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa pieczarkowa gotowana na bulionie - szybka, dobra i niedroga.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
500 bulion drobiowy
700 woda
500 g pieczarki
200 g makaron świderki
Przygotowanie
Bulion podgrzać na małym ogniu. Dodać wodę (tutaj proporcję mogą być różne, w zależności od mocy bulionu i jaką intensywny smak chcemy uzyskać w naszej pieczarkowej), pokrojone pieczarki i gotować ok. 45 min. Makaron ugotować oddzielnie i zalewać go gotową zupą bezpośrednio przed podaniem.