0

Składniki

3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
Wywar z kości
400 Gramów
pieczarki
0.66 Szklanki
śmietana
2 Łyżki
tłuszcz
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, zalać wywarem, ugotować na małym ogniu.
  2. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku.

Opis

Zupa pieczarkowa

Podobne przepisy

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!