Zupa pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973521887.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pieczarkowa aromatyczna i szybka do zrobienia.
0
0 / 0
Zupa pieczarkowa aromatyczna i szybka do zrobienia.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
1.50 l wywar z kości
400 g pieczarki
0.66 szkl. śmietana
2 łyżka tłuszcz
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, zalać wywarem, ugotować na małym ogniu.
2
Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku.