0

Składniki

3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
Wywar z kości
400 Gramów
pieczarki
0.66 Szklanki
śmietana
2 Łyżki
tłuszcz
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, zalać wywarem, ugotować na małym ogniu.
  2. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku.

Opis

Zupa pieczarkowa

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!