0

Składniki

10 Mililitrów
Jogurt naturalny 2%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Ćwiartka kurczaka
500 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na oliwie.
  2. Ćwiartkę z kurczaka gotujemy w wodzie z pokrojoną marchewką, pietruszką, ziemniaczkami.
  3. Po 20 minutach dodajemy podsmażone pieczarki.
  4. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Nalewamy w miseczki i każdy osobno według swojego uznania zabiela zupę jogurtem.

Opis

Świetna zupa którą gotuję jeden raz w miesiącu.Specjał mojego męża.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!