0

Składniki

10 Mililitrów
Jogurt naturalny 2%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Ćwiartka kurczaka
500 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki myjemy, kroimy i podsmażamy na oliwie.
  2. Ćwiartkę z kurczaka gotujemy w wodzie z pokrojoną marchewką, pietruszką, ziemniaczkami.
  3. Po 20 minutach dodajemy podsmażone pieczarki.
  4. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Nalewamy w miseczki i każdy osobno według swojego uznania zabiela zupę jogurtem.

Opis

Świetna zupa którą gotuję jeden raz w miesiącu.Specjał mojego męża.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!