Zupa pangowa
m7
0
0 / 0
0
Wynik eksperymentów kulinarnych. Dobra zupa mocno rybna nawet dla tych, którzy nie przepadają za rybą. Pasuje też do diety Montignaca.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. oregano
1 szcz. nać pietruszki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
2 szt. filet z pangi
1 szt. cebula
1 szt. pomidory krojone łowicz
0.50 szt. cukinia
2 szt. czosnek
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę razem z wyciśniętym czosnkiem.
2
Dodać pomidory z puszki i poczekać aż się zagotuje.
3
Dodać filety z pangi, w całości. Gotować około 5 minut.
4
Dodać cukinię i przyprawić.
5
Gotować tak długo, aż cukinia będzie miękka, a ryba całkowicie ugotowana.
6
Rybę można podzielić widelcem na mniejsze kawałki.