Zupa pangowa

m7

Wynik eksperymentów kulinarnych. Dobra zupa mocno rybna nawet dla tych, którzy nie przepadają za rybą. Pasuje też do diety Montignaca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wynik eksperymentów kulinarnych. Dobra zupa mocno rybna nawet dla tych, którzy nie przepadają za rybą. Pasuje też do diety Montignaca.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. oregano
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
2 szt. filet z pangi
1 szt. cebula
1 szt. pomidory krojone łowicz
0.50 szt. cukinia
2 szt. czosnek
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę razem z wyciśniętym czosnkiem.
Dodać pomidory z puszki i poczekać aż się zagotuje.
Dodać filety z pangi, w całości. Gotować około 5 minut.
Dodać cukinię i przyprawić.
Gotować tak długo, aż cukinia będzie miękka, a ryba całkowicie ugotowana.
Rybę można podzielić widelcem na mniejsze kawałki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
485
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.