Zupa owocowa z kokardkami
lubella
Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!
0
0 / 0
Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makaron mini kokardki lubella
500 woda
300 g owoce sezonowe
100 śmietanka 30%
60 g cukier trzcinowy
1 opak. cukier waniliowy
1 opak. kisiel truskawkowy
Przygotowanie
1
Owoce zasypać cukrem trzcinowym i odstawić na 30 minut.
2
Wlać 400 ml wody, wsypać cukier waniliowy. Gotować 4-5 minut.
3
W 100 ml wody rozmieszać kisiel, wlać do gotujących się owoców, mieszając aż lekko zgęstnieje.
4
Odstawić z ognia, wlać śmietankę.
5
Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.