Zupa owocowa z kokardkami

lubella
Zupa owocowa z kokardkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g makaron mini kokardki lubella

500 woda

300 g owoce sezonowe

100 śmietanka 30%

60 g cukier trzcinowy

1 opak. cukier waniliowy

1 opak. kisiel truskawkowy

Przygotowanie


Owoce zasypać cukrem trzcinowym i odstawić na 30 minut.

Wlać 400 ml wody, wsypać cukier waniliowy. Gotować 4-5 minut.

W 100 ml wody rozmieszać kisiel, wlać do gotujących się owoców, mieszając aż lekko zgęstnieje.

Odstawić z ognia, wlać śmietankę.

Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

312

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły