Zupa owocowa z kokardkami

lubella
Zupa owocowa z kokardkami

0

0 / 0

Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g makaron mini kokardki lubella

500 woda

300 g owoce sezonowe

100 śmietanka 30%

60 g cukier trzcinowy

1 opak. cukier waniliowy

1 opak. kisiel truskawkowy

Przygotowanie


1

Owoce zasypać cukrem trzcinowym i odstawić na 30 minut.

2

Wlać 400 ml wody, wsypać cukier waniliowy. Gotować 4-5 minut.

3

W 100 ml wody rozmieszać kisiel, wlać do gotujących się owoców, mieszając aż lekko zgęstnieje.

4

Odstawić z ognia, wlać śmietankę.

5

Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły