Zupa owocowa z kokardkami

lubella

Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
312
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Cudownie lekka i owocowa zupa dla najmłodszych! Do jej przygotowania możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców. Pycha!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makaron mini kokardki lubella
500 woda
300 g owoce sezonowe
100 śmietanka 30%
60 g cukier trzcinowy
1 opak. cukier waniliowy
1 opak. kisiel truskawkowy
Przygotowanie
Owoce zasypać cukrem trzcinowym i odstawić na 30 minut.
Wlać 400 ml wody, wsypać cukier waniliowy. Gotować 4-5 minut.
W 100 ml wody rozmieszać kisiel, wlać do gotujących się owoców, mieszając aż lekko zgęstnieje.
Odstawić z ognia, wlać śmietankę.
Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.