Zupa orzechowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa orzechowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879998.jpeg&w=3840&q=75)
Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.
0
4 / 1
Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
2 kostka kostka rosołowa
1 l woda
1 szt. koperek
4 łyżka śmietana
20 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.
2
Zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.
3
Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.