0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Litr
woda
1 Sztuka
koperek
4 Łyżki
śmietana
20 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.
  2. zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.
  3. doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.

Opis

Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.

Podobne przepisy

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!