Zupa orzechowa

m7

Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
260
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
2 kostka kostka rosołowa
1 l woda
1 szt. koperek
4 łyżka śmietana
20 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.
Zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.