Zupa orzechowa

m7
Zupa orzechowa

Średnia 4 / 1

Oceń!

Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

2 kostka kostka rosołowa

1 l woda

1 szt. koperek

4 łyżka śmietana

20 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.

Zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.

Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

260

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły