Zupa orzechowa

m7
Zupa orzechowa

0

4 / 1

Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

2 kostka kostka rosołowa

1 l woda

1 szt. koperek

4 łyżka śmietana

20 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.

2

Zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.

3

Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły