Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Litr
woda
1 Sztuka
koperek
4 Łyżki
śmietana
20 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do litra wody dodać posiekane orzechy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać kostki. Gotować ok. 10 minut.
  2. zmiksować blenderem (nie musi być bardzo dokładnie). Pół szklanki bulionu odlać i dodać do niego śmietanę. Dokładnie wymieszać i przelać do reszty bulionu.
  3. doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na talerzu podawać z koperkiem.

Opis

Niecodzienna propozycja świątecznej zupy. Przepis pochodzi z kuchni małopolskiej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!