Zupa orientalna z kurczakiem
m7
Kolorowe warzywa, kurczak i orientalne przyprawy. Przepis na błyskawiczną orientalną zupę:) w moim wykonaniu zawsze na ostro:) z przyprawami można eksperymentować, ja polecam ostrą mieszankę przypraw z kuchni indyjskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolorowe warzywa, kurczak i orientalne przyprawy. Przepis na błyskawiczną orientalną zupę:) w moim wykonaniu zawsze na ostro:) z przyprawami można eksperymentować, ja polecam ostrą mieszankę przypraw z kuchni indyjskiej.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1.50 l woda
225 g chińska mrożonka warzywna
1 szt. cukinia
0.50 szt. marchew
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. przyprawa orientalna
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Mięso pokroić w cieniutkie, długie paseczki. Posolić i posypać ostrą przyprawą orientalną. Odstawić (na ok. Pół godziny).
Marchewkę pokroić w słupki wielkości zapałki, cukinię w większe.
Na niedużym ogniu lekko podsmażyć na oliwie mięso.
Zalać wodą, dodać marchewkę i zagotować.
Dodać warzywa z mrożonki, sos sojowy i cukinię.
Gotować na niedużym ogniu. Uważać, aby nie rozgotowały się warzywa. Powinny być lekko twarde - al dente. W razie potrzeby - doprawić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.