Zupa orientalna z kurczakiem

m7
Zupa orientalna z kurczakiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kolorowe warzywa, kurczak i orientalne przyprawy. Przepis na błyskawiczną orientalną zupę:) w moim wykonaniu zawsze na ostro:) z przyprawami można eksperymentować, ja polecam ostrą mieszankę przypraw z kuchni indyjskiej.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 l woda

225 g chińska mrożonka warzywna

1 szt. cukinia

0.50 szt. marchew

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. przyprawa orientalna

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


Mięso pokroić w cieniutkie, długie paseczki. Posolić i posypać ostrą przyprawą orientalną. Odstawić (na ok. Pół godziny).

Marchewkę pokroić w słupki wielkości zapałki, cukinię w większe.

Na niedużym ogniu lekko podsmażyć na oliwie mięso.

Zalać wodą, dodać marchewkę i zagotować.

Dodać warzywa z mrożonki, sos sojowy i cukinię.

Gotować na niedużym ogniu. Uważać, aby nie rozgotowały się warzywa. Powinny być lekko twarde - al dente. W razie potrzeby - doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły