Zupa orientalna z kurczakiem

m7
Zupa orientalna z kurczakiem

0

0 / 0

Kolorowe warzywa, kurczak i orientalne przyprawy. Przepis na błyskawiczną orientalną zupę:) w moim wykonaniu zawsze na ostro:) z przyprawami można eksperymentować, ja polecam ostrą mieszankę przypraw z kuchni indyjskiej.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 l woda

225 g chińska mrożonka warzywna

1 szt. cukinia

0.50 szt. marchew

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. przyprawa orientalna

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w cieniutkie, długie paseczki. Posolić i posypać ostrą przyprawą orientalną. Odstawić (na ok. Pół godziny).

2

Marchewkę pokroić w słupki wielkości zapałki, cukinię w większe.

3

Na niedużym ogniu lekko podsmażyć na oliwie mięso.

4

Zalać wodą, dodać marchewkę i zagotować.

5

Dodać warzywa z mrożonki, sos sojowy i cukinię.

6

Gotować na niedużym ogniu. Uważać, aby nie rozgotowały się warzywa. Powinny być lekko twarde - al dente. W razie potrzeby - doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły