0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
udko z kurczaka
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
marchew
0.5 Sztuki
por
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
2 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udko wymoczyć i umyć zalać około 2 litra wody.
  2. Zagotować, zdjąć łyżką pianę, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę, selera i pokrojonego pora.
  3. Dodać łyżkę warzywka, listek laurowy, ziele i ząbek czosnku.
  4. Gotować około 10 min.
  5. Pod koniec gotowania, dodać starte ogórki i 1/2 szklanki soku z nich. Gotujemy jeszcze 5 min, zaprawiamy śmietaną.
  6. Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.

Opis

Lekka, smaczna, doskonała o każdej porze roku:)

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!