Zupa ogórkowa z warzywami
m7
Lekka, smaczna, doskonała o każdej porze roku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
218
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lekka, smaczna, doskonała o każdej porze roku.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. udko z kurczaka
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. czosnek
1 szt. marchew
0.50 szt. por
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
2 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
2 łyżka śmietana 18%
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Udko wymoczyć i umyć, zalać około 2 litra wody.
Zagotować, zdjąć łyżką pianę, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę, selera i pokrojonego pora.
Dodać łyżkę warzywka, listek laurowy, ziele i ząbek czosnku.
Gotować około 10 min.
Pod koniec gotowania, dodać starte ogórki i 1/2 szklanki soku z nich. Gotujemy jeszcze 5 min, zaprawiamy śmietaną.
Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.