Zupa ogórkowa z warzywami

m7
Zupa ogórkowa z warzywami

0

0 / 0

Lekka, smaczna, doskonała o każdej porze roku.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. udko z kurczaka

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. czosnek

1 szt. marchew

0.50 szt. por

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

2 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

2 łyżka śmietana 18%

3 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Udko wymoczyć i umyć, zalać około 2 litra wody.

2

Zagotować, zdjąć łyżką pianę, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę, selera i pokrojonego pora.

3

Dodać łyżkę warzywka, listek laurowy, ziele i ząbek czosnku.

4

Gotować około 10 min.

5

Pod koniec gotowania, dodać starte ogórki i 1/2 szklanki soku z nich. Gotujemy jeszcze 5 min, zaprawiamy śmietaną.

6

Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

218

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły