Zupa ogórkowa z kopierkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa ogórkowa z kopierkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975526429.jpeg&w=3840&q=75)
Koperek to nie tylko źródło zdrowia, ale również niepowtarzalnego aromatu. Natomiast zupa na bazie ogórków wyróżnia się niebanalnym smakiem – uwielbianym przez dzieci i dorosłych. Szukasz pomysłu na najlepszą ogórkową z koperkiem i makaronem świderki? Wypróbuj przepis, który już króluje w wielu domach!
0
0 / 0
Koperek to nie tylko źródło zdrowia, ale również niepowtarzalnego aromatu. Natomiast zupa na bazie ogórków wyróżnia się niebanalnym smakiem – uwielbianym przez dzieci i dorosłych. Szukasz pomysłu na najlepszą ogórkową z koperkiem i makaronem świderki? Wypróbuj przepis, który już króluje w wielu domach!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki
1 łyżka masło
1 szt. cebula dymka
1 l bulion drobiowy
200 woda kiszona z ogórków
3 szt. ogórki kiszone
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka świeży koperek
2 łyżka natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku, podsmażamy na maśle posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.
Zalewamy bulionem, a gdy zacznie się gotować, dodajemy starte ogórki oraz wodę z ogórków.
Gotujemy 10 minut, dodajemy zioła i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka).
Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem świderki.