Zupa ogórkowa z kopierkiem

lubella

Koperek to nie tylko źródło zdrowia, ale również niepowtarzalnego aromatu. Natomiast zupa na bazie ogórków wyróżnia się niebanalnym smakiem – uwielbianym przez dzieci i dorosłych. Szukasz pomysłu na najlepszą ogórkową z koperkiem i makaronem świderki? Wypróbuj przepis, który już króluje w wielu domach!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
694
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Koperek to nie tylko źródło zdrowia, ale również niepowtarzalnego aromatu. Natomiast zupa na bazie ogórków wyróżnia się niebanalnym smakiem – uwielbianym przez dzieci i dorosłych. Szukasz pomysłu na najlepszą ogórkową z koperkiem i makaronem świderki? Wypróbuj przepis, który już króluje w wielu domach!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki
1 łyżka masło
1 szt. cebula dymka
1 l bulion drobiowy
200 woda kiszona z ogórków
3 szt. ogórki kiszone
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka świeży koperek
2 łyżka natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku, podsmażamy na maśle posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.
Zalewamy bulionem, a gdy zacznie się gotować, dodajemy starte ogórki oraz wodę z ogórków.
Gotujemy 10 minut, dodajemy zioła i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka).
Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem świderki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
694
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.