Zupa ogórkowa z kopierkiem

lubella
Zupa ogórkowa z kopierkiem

0

0 / 0

Koperek to nie tylko źródło zdrowia, ale również niepowtarzalnego aromatu. Natomiast zupa na bazie ogórków wyróżnia się niebanalnym smakiem – uwielbianym przez dzieci i dorosłych. Szukasz pomysłu na najlepszą ogórkową z koperkiem i makaronem świderki? Wypróbuj przepis, który już króluje w wielu domach!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki

1 łyżka masło

1 szt. cebula dymka

1 l bulion drobiowy

200 woda kiszona z ogórków

3 szt. ogórki kiszone

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka świeży koperek

2 łyżka natka pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku, podsmażamy na maśle posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.

2

Zalewamy bulionem, a gdy zacznie się gotować, dodajemy starte ogórki oraz wodę z ogórków.

3

Gotujemy 10 minut, dodajemy zioła i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka).

4

Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem świderki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły