Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

formularz
Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

0

0 / 0

Tradycyjna zupa ogórkowa w nowej odsłonie z dodatkiem zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. To dobra opcja na rozgrzanie się w zimniejsze dni. Kwaśna, wyrazista i bardzo smaczna. Nie zawiera mięsa i dodatków pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednie dla wegan.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 l woda

100 g kasza jaglana

2 szt. marchew

1 pęcz. świeży koperek

2 szt. liście laurowe

4 szt. ziele angielskie

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

W garnku gotujemy wodę z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

2

Ogórki kiszone i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Następnie wrzucamy je do garnka. Wodę z ogórków odcedzamy i wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 10 minut.

3

Kaszę jaglaną płuczemy 3 razy zimnej wodzie. Opłukaną dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy. Wrzucamy do zupy. Gotujemy do momentu aż kasza jaglana będzie miękka (ok. 8 minut).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

222

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły