Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738733.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjna zupa ogórkowa w nowej odsłonie z dodatkiem zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. To dobra opcja na rozgrzanie się w zimniejsze dni. Kwaśna, wyrazista i bardzo smaczna. Nie zawiera mięsa i dodatków pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednie dla wegan.
0
0 / 0
Tradycyjna zupa ogórkowa w nowej odsłonie z dodatkiem zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. To dobra opcja na rozgrzanie się w zimniejsze dni. Kwaśna, wyrazista i bardzo smaczna. Nie zawiera mięsa i dodatków pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednie dla wegan.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1.50 l woda
100 g kasza jaglana
2 szt. marchew
1 pęcz. świeży koperek
2 szt. liście laurowe
4 szt. ziele angielskie
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
W garnku gotujemy wodę z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Ogórki kiszone i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Następnie wrzucamy je do garnka. Wodę z ogórków odcedzamy i wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 10 minut.
Kaszę jaglaną płuczemy 3 razy zimnej wodzie. Opłukaną dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy. Wrzucamy do zupy. Gotujemy do momentu aż kasza jaglana będzie miękka (ok. 8 minut).