Zupa ogórkowa na żeberkach

m7
Zupa ogórkowa na żeberkach

0

0 / 0

Zupa idealna na obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg żeberka wieprzowe

7 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. marchew

1 łyżka przyprawa typu vegeta

3 łyżka śmietana 18%

1 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Żeberka gotować z drobno pokrojoną marchewką i startymi ogórkami aż będą miękkie. Doprawić. Wlać śmietanę.Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.

2

Zupę podawać z ziemniakami ugotowanymi osobno. Można również ugotować je razem z zupą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

486

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły