Zupa ogórkowa (bezmięsna)
m7
To bardzo prosta w przygotowaniu oraz zdrowa zupa, idealna na zimne dni. Jest kwaśna, pełna warzyw i odpowiednia dla wegetarian.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
49
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
To bardzo prosta w przygotowaniu oraz zdrowa zupa, idealna na zimne dni. Jest kwaśna, pełna warzyw i odpowiednia dla wegetarian.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. marchewki
12 szt. kiszonych ogórków
1 łyżka mąki
Przygotowanie
Marchewkę, korzeń pietruszki oraz pora zetrzeć na tarce (grube oczka), pokroić seler i wrzucić do gotującego się i doprawionego bulionu.
Ogórki zetrzeć w ten sam sposób. Mąkę wymieszać z ciepła wodą, dobrze rozmieszać i wlać do zupy. Mieszać dokładnie, aby zupa była gładka i bez grudek.
Po ok 15 minutach dodać ogórki i dobrze wymieszać zupę. Gotować jeszcze ok. 20 min.
Doprawić do smaku, dodać koperek oraz posiekaną natkę pietruszki i jogurt.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
49
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.