Zupa ogórkowa (bezmięsna)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa (bezmięsna)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3543-1702057705573.jpeg&w=3840&q=75)
To bardzo prosta w przygotowaniu oraz zdrowa zupa, idealna na zimne dni. Jest kwaśna, pełna warzyw i odpowiednia dla wegetarian.
1
0 / 0
To bardzo prosta w przygotowaniu oraz zdrowa zupa, idealna na zimne dni. Jest kwaśna, pełna warzyw i odpowiednia dla wegetarian.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. marchewki
12 szt. kiszonych ogórków
1 łyżka mąki
Przygotowanie
Marchewkę, korzeń pietruszki oraz pora zetrzeć na tarce (grube oczka), pokroić seler i wrzucić do gotującego się i doprawionego bulionu.
Ogórki zetrzeć w ten sam sposób. Mąkę wymieszać z ciepła wodą, dobrze rozmieszać i wlać do zupy. Mieszać dokładnie, aby zupa była gładka i bez grudek.
Po ok 15 minutach dodać ogórki i dobrze wymieszać zupę. Gotować jeszcze ok. 20 min.
Doprawić do smaku, dodać koperek oraz posiekaną natkę pietruszki i jogurt.