Zupa ogórkowa (bezmięsna)

m7
Zupa ogórkowa (bezmięsna)

1

0 / 0

To bardzo prosta w przygotowaniu oraz zdrowa zupa, idealna na zimne dni. Jest kwaśna, pełna warzyw i odpowiednia dla wegetarian.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. marchewki

0
0
0

12 szt. kiszonych ogórków

0
0
0
0
0
0

1 łyżka mąki

Przygotowanie


1

Marchewkę, korzeń pietruszki oraz pora zetrzeć na tarce (grube oczka), pokroić seler i wrzucić do gotującego się i doprawionego bulionu.

2

Ogórki zetrzeć w ten sam sposób. Mąkę wymieszać z ciepła wodą, dobrze rozmieszać i wlać do zupy. Mieszać dokładnie, aby zupa była gładka i bez grudek.

3

Po ok 15 minutach dodać ogórki i dobrze wymieszać zupę. Gotować jeszcze ok. 20 min.

4

Doprawić do smaku, dodać koperek oraz posiekaną natkę pietruszki i jogurt.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły