Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pożywna i prosta zupa, a smakuje wyśmienicie.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg ziemniaki

8 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. włoszczyzna

1 szt. porcja rosołowa

3 szt. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

1 szt. śmietana 12%

1 szt. koper włoski

2 łyżka przyprawa

Przygotowanie


Na porcji rosołowej i włoszczyźnie ugotować wywar.

W tym czasie ziemniaczki pokroić w kostkę, a ogórki zetrzeć na tarce.

Dodać do wywaru wraz z sokiem z ogórków, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i czosnkiem i odrobiną vegety.

Gdy ziemniaczki będą już miękkie dodać koperku. Jeśli trzeba, doprawić.

Na talerzu zabielić śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły