Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118133.jpeg&w=3840&q=75)
Pożywna i prosta zupa, a smakuje wyśmienicie.
0
0 / 0
Pożywna i prosta zupa, a smakuje wyśmienicie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg ziemniaki
8 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. włoszczyzna
1 szt. porcja rosołowa
3 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
1 szt. śmietana 12%
1 szt. koper włoski
2 łyżka przyprawa
Przygotowanie
1
Na porcji rosołowej i włoszczyźnie ugotować wywar.
2
W tym czasie ziemniaczki pokroić w kostkę, a ogórki zetrzeć na tarce.
3
Dodać do wywaru wraz z sokiem z ogórków, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i czosnkiem i odrobiną vegety.
4
Gdy ziemniaczki będą już miękkie dodać koperku. Jeśli trzeba, doprawić.
5
Na talerzu zabielić śmietaną.