0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
60 Dekagramów
ogórek kiszony
60 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szponder gotują około 30 minut, następnie przecedzam wywar i opłukuję mięso.
  2. Do wywaru dodaje liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, gotuję około 15 minut.
  3. Ogórki ścieram na grubych oczkach tarki, wrzucam na rozgrzane masło i dusze do wyparowania wody. Dodaję ogórki do zupy, gotuję około 10 minut lub dłużej jeśli mięso jeszcze tego potrzebuje :)
  4. Mąkę dokładnie mieszam w małej ilości wody, dolewam trochę gorącej zupy - wylewam do reszty. Śmietanę rozprowadzam w szklance zupy, następnie dodaję do całego garnka. Doprawiam solą, pieprzem.

Opis

tradycyjna ogórkowa

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i barszczem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!