Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
60 Dekagramów
ogórek kiszony
60 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szponder gotują około 30 minut, następnie przecedzam wywar i opłukuję mięso.
  2. Do wywaru dodaje liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, gotuję około 15 minut.
  3. Ogórki ścieram na grubych oczkach tarki, wrzucam na rozgrzane masło i dusze do wyparowania wody. Dodaję ogórki do zupy, gotuję około 10 minut lub dłużej jeśli mięso jeszcze tego potrzebuje :)
  4. Mąkę dokładnie mieszam w małej ilości wody, dolewam trochę gorącej zupy - wylewam do reszty. Śmietanę rozprowadzam w szklance zupy, następnie dodaję do całego garnka. Doprawiam solą, pieprzem.

Opis

tradycyjna ogórkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!