0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
60 Dekagramów
ogórek kiszony
60 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szponder gotują około 30 minut, następnie przecedzam wywar i opłukuję mięso.
  2. Do wywaru dodaje liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, gotuję około 15 minut.
  3. Ogórki ścieram na grubych oczkach tarki, wrzucam na rozgrzane masło i dusze do wyparowania wody. Dodaję ogórki do zupy, gotuję około 10 minut lub dłużej jeśli mięso jeszcze tego potrzebuje :)
  4. Mąkę dokładnie mieszam w małej ilości wody, dolewam trochę gorącej zupy - wylewam do reszty. Śmietanę rozprowadzam w szklance zupy, następnie dodaję do całego garnka. Doprawiam solą, pieprzem.

Opis

tradycyjna ogórkowa

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!