Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

1

0 / 0

Tradycyjna ogórkowa.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

7 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 łyżka masło

2 łyżka mąka pszenna tortowa

60 dag. ogórki kiszone krakus

60 dag. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Szponder gotować około 30 minut, następnie przecedzić wywar i opłukać mięso.

2

Do wywaru dodać liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, gotować około 15 minut.

3

Ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki, wrzucić na rozgrzane masło i dusić do wyparowania wody. Dodać ogórki do zupy, gotować około 10 minut lub dłużej jeśli mięso jeszcze tego potrzebuje.

4

Mąkę dokładnie mieszać w małej ilości wody, dolewać trochę gorącej zupy - wlać do reszty. Śmietanę rozprowadzić w szklance zupy, następnie dodać do całego garnka. Doprawić solą, pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

306

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły