0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
kostka rosołowa
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
ziemniaki
4 Sztuki
ogórek kiszony
2 Łyżki
śmietana 12%
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującej wody wrzucić kostki bulionowe. Dodać jarzyny pokrojone w plasterki i ziemniaki pokrojone w kostkę. Jak będą miękkie, to dodać starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Podbić śmietaną i doprawić do smaku Vegetą i pieprzem.

Opis

Wspaniała zupa!

Podobne przepisy

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!