Zupa ogórkowa
m7
Pyszna i kwaśna zupa.
0
0 / 0
Pyszna i kwaśna zupa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
0.50 łyżecz. sól
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
1 szkl. woda
4 opak. ogórki kiszone krakus
4 szt. ziemniaki
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
2
Zalać je ok. 0,5 l wody i gotować. Posolić ok. pół łyżeczki.
3
Ogórki pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce. Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, dołożyć ogórki. Dolać trochę wody spod ogórków, doprawić.
4
Po zdjęciu zupy z ognia połączyć ze śmietanką.