Zupa ogórkowa

m7

Zupy ogórkowej nie trzeba przedstawiać - pyszna, kwaśna, sycąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupy ogórkowej nie trzeba przedstawiać - pyszna, kwaśna, sycąca.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. maggi
1 szt. ćwiartka kurczaka
3 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
3 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. korzeń pietruszki
1 łyżka masło
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Udko umyć i gotować. Gdy będzie robić się miękkie dodać warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Dodać pieprz, wegetę .
Na maśle podsmażyć starte na tarce ogórki. Dodać do zupy.
Wyciągnąć udko, obrać mięso i pokroić, dodać do zupy. Gotować ok. 10 min.
Dodać posiekany koperek i śmietankę po zdjęciu zupy z palnika.