0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
Maggi
1 Sztuka
Ćwiartka kurczaka
3 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ogórek kiszony
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Łyżka
masło extra
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udko myjemy i gotujemy .Gdy będzie robić się miękkie dodajemy warzywa wszystkie starte na tarce grube oczka .Gotujemy dodajemy pieprz ,wegetę .
  2. Na maśle smażymy starte na tarce ogórki .Dodajemy do zupy .
  3. Wyciągamy udko obieramy mięsko kroimy dodajemy do zupy .Gotujemy ok 10 min .
  4. Dodajemy posiekany koperek i śmietankę już nie gotujemy ściągamy z palnika .

Opis

Zna ja każdy -pyszna

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Aromatyczny krem z pomidorów

Średni Do 1 godz
Aromatyczny krem z pomidorów

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!