Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209878.jpeg&w=3840&q=75)
Zupy ogórkowej nie trzeba przedstawiać - pyszna, kwaśna, sycąca.
0
0 / 0
Zupy ogórkowej nie trzeba przedstawiać - pyszna, kwaśna, sycąca.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. maggi
1 szt. ćwiartka kurczaka
3 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
3 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. korzeń pietruszki
1 łyżka masło
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Udko umyć i gotować. Gdy będzie robić się miękkie dodać warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Dodać pieprz, wegetę .
2
Na maśle podsmażyć starte na tarce ogórki. Dodać do zupy.
3
Wyciągnąć udko, obrać mięso i pokroić, dodać do zupy. Gotować ok. 10 min.
4
Dodać posiekany koperek i śmietankę po zdjęciu zupy z palnika.