Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

0

5 / 1

Klasyczna ogórkowa najlepsza na chłodne dni

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana

0.50 kg kości wieprzowe

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka maggi

600 g ziemniak

300 g ogórki kiszone

2 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

0.50 szt. seler

0.50 szt. por

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.

2

Gotować około 30 minut, dodać starte na tarce warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.

3

Gotować do miękkości warzywa, obrać kości i mięso wrzucić do zupy. Dodać starte ogórki, chwilę gotować, doprawić do smaku.

4

Rozrobić mąkę ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.

5

Można posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły