Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8570-1702058057319.jpeg&w=3840&q=75)
Klasyczna ogórkowa najlepsza na chłodne dni
0
5 / 1
Klasyczna ogórkowa najlepsza na chłodne dni
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana
0.50 kg kości wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. maggi
600 g ziemniak
300 g ogórki kiszone
2 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
0.50 szt. seler
0.50 szt. por
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.
2
Gotować około 30 minut, dodać starte na tarce warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
3
Gotować do miękkości warzywa, obrać kości i mięso wrzucić do zupy. Dodać starte ogórki, chwilę gotować, doprawić do smaku.
4
Rozrobić mąkę ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
5
Można posypać natką pietruszki.