Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ogórkowa to stała bywalczyni na polskich stołach. Zwykle gotowana na wywarze mięsno-warzywnym i dodatkiem ziemniaków pokrojonych w kostki. Głównym bohaterem tego dania są starte ogórki kiszone (koniecznie na dużych oczkach!). Smacznego!
1 | Litr |
bulion warzywny
|
|
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
150 | Gramów |
Marchewka
|
|
100 | Gramów |
Korzenie pietruszki
|
|
50 | Gramów |
seler korzeniowy
|
|
1 | Sztuka |
por
|
|
1 | Sztuka |
ząbek czosnku
|
|
3 | Sztuki |
ziemniaki
|
|
200 | Mililitrów |
Woda z ogórków
|
|
4 | Łyżki |
Kwaśna śmietana
|
|
1 | Pęczek |
koperek
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
3 | Szczypty |
pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |