1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
3 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
ziemniaki
1 Sztuka
woda
3 Sztuki
ogórek kiszony
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniak obrać i opłukać pod bieżącą wodą, gotować 15 minut. w wodzie z 1 łyżką oleju.
  2. Ogórki utrzeć na jarzynowej tarce, pogotować z ziemniakiem jeszcze 10 min, przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn, zagęścić mąką i śmietaną, zagotować.
  3. Na koniec cukier i sól do smaku.

Opis

Zupa ogórkowa

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz

ZUPA CYTRYNOWA Z MAKARONEM RYŻOWYM

Średni Do 1 godz

Żurek

Łatwy Do 1 godz

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!