Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

2

5 / 1

Zupa ogórkowa gości na wielu stołach i w wielu wariantach. Z naszym przepisem przyrządzisz pyszną zupę ogórkową na wywarze warzywnym, więc zupa odpowiednia będzie również dla osób na diecie bezmięsnej.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

3 szkl. wywar warzywny

1 szt. ziemniaki

1 szt. woda

3 szt. ogórki kiszone krakus

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka olej

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1

Ziemniak obrać i opłukać pod bieżącą wodą, gotować 15 minut w wodzie z 1 łyżką oleju.

2

Ogórki utrzeć na jarzynowej tarce, pogotować z ziemniakiem jeszcze 10 min, przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn, zagęścić mąką i śmietaną, zagotować.

3

Na koniec dodać cukier i sól do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

180

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły