Zupa ogórkowa
m7
Zupa ogórkowa gości na wielu stołach i w wielu wariantach. Z naszym przepisem przyrządzisz pyszną zupę ogórkową na wywarze warzywnym, więc zupa odpowiednia będzie również dla osób na diecie bezmięsnej.
2
5 / 1
Zupa ogórkowa gości na wielu stołach i w wielu wariantach. Z naszym przepisem przyrządzisz pyszną zupę ogórkową na wywarze warzywnym, więc zupa odpowiednia będzie również dla osób na diecie bezmięsnej.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
3 szkl. wywar warzywny
1 szt. ziemniaki
1 szt. woda
3 szt. ogórki kiszone krakus
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka olej
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
Ziemniak obrać i opłukać pod bieżącą wodą, gotować 15 minut w wodzie z 1 łyżką oleju.
Ogórki utrzeć na jarzynowej tarce, pogotować z ziemniakiem jeszcze 10 min, przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn, zagęścić mąką i śmietaną, zagotować.
Na koniec dodać cukier i sól do smaku.