1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
3 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
ziemniaki
1 Sztuka
woda
3 Sztuki
ogórek kiszony
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniak obrać i opłukać pod bieżącą wodą, gotować 15 minut. w wodzie z 1 łyżką oleju.
  2. Ogórki utrzeć na jarzynowej tarce, pogotować z ziemniakiem jeszcze 10 min, przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn, zagęścić mąką i śmietaną, zagotować.
  3. Na koniec cukier i sól do smaku.

Opis

Zupa ogórkowa

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!