0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
sól, pieprz
20 Dekagramów
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  2. Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
  3. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
  4. Przełożyć do wywaru i zagotować.
  5. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
  6. Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Aromatyczny krem z pomidorów

Średni Do 1 godz
Aromatyczny krem z pomidorów

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!