Zupa ogórkowa

eluchap
Zupa ogórkowa

0

0 / 0

Zupa ogórkowa z dużą ilością koperku to zawsze smaczna opcja na obiad. Zupa jest ugotowana na wywarze z warzyw, więc jest odpowiednia dla wegetarian.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 łyżka masło

1 łyżka koper ogrodowy

1 łyżka sól, pieprz

20 dek. ogórki kiszone krakus

Przygotowanie


1

Marchewkę, pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2

Warzywa zalać w rondlu 1,5 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.

3

Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.

4

Przełożyć do wywaru i zagotować.

5

Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.

6

Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły