Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
sól, pieprz
20 Dekagramów
ogórek kiszony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  2. Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
  3. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
  4. Przełożyć do wywaru i zagotować.
  5. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
  6. Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!