0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
sól, pieprz
20 Dekagramów
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  2. Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
  3. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
  4. Przełożyć do wywaru i zagotować.
  5. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
  6. Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Kółeczka w groszki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!