0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
sól, pieprz
20 Dekagramów
ogórek kiszony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
  2. Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
  3. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
  4. Przełożyć do wywaru i zagotować.
  5. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
  6. Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!