Zupa ogórkowa
eluchap
Zupa ogórkowa z dużą ilością koperku to zawsze smaczna opcja na obiad. Zupa jest ugotowana na wywarze z warzyw, więc jest odpowiednia dla wegetarian.
0
0 / 0
Zupa ogórkowa z dużą ilością koperku to zawsze smaczna opcja na obiad. Zupa jest ugotowana na wywarze z warzyw, więc jest odpowiednia dla wegetarian.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 łyżka masło
1 łyżka koper ogrodowy
1 łyżka sól, pieprz
20 dag. ogórki kiszone krakus
Przygotowanie
Marchewkę, pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa zalać w rondlu 1,5 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
Przełożyć do wywaru i zagotować.
Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.