0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Litry
woda
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Kostka wołowa
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
mąka
30 Dekagramów
ogórek kiszony
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Do garnka wlać wodę, włożyć ziemniaki, wstawić na gaz. Jak woda się zagotuje zebrać szumowinę. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do garnka. Dodać listek laurowy, łyżkę przyprawy vegeta, kostkę wołową oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Następnie ogórki myjemy, jak kto woli można obrać, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jak ziemniaki zaczną się rozgotowywać dodać do nich ogórki i tak wszystko razem gotować jeszcze 30 - 40 minut.
  3. Następnie łyżkę mąki roztrzepujemy z niewielką ilością śmietany i wlewamy to do zupy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kromkami chleba.

Opis

Pyszna zupka

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min

Żurek

Łatwy Do 1 godz

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!