0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
3 Sztuki
pieprz
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziemniaki
6 Sztuk
ogórek kiszony
3 Łyżki
śmietana 18%
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka zalać wodą i gotować.
  2. Następnie dodać włoszczyznę i pozostałe składniki.
  3. Gotować do miękkości.
  4. na samym końcu dodać starte na tartce kiszone ogórki.
  5. Całość zabielić śmietaną i doprawić do smaku.
  6. przed podaniem można posypać koperkiem.

Opis

smaczna zupa

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!