0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
3 Sztuki
pieprz
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziemniaki
6 Sztuk
ogórek kiszony
3 Łyżki
śmietana 18%
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka zalać wodą i gotować.
  2. Następnie dodać włoszczyznę i pozostałe składniki.
  3. Gotować do miękkości.
  4. na samym końcu dodać starte na tartce kiszone ogórki.
  5. Całość zabielić śmietaną i doprawić do smaku.
  6. przed podaniem można posypać koperkiem.

Opis

smaczna zupa

Podobne przepisy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!