Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. nać pietruszki

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

0.50 szkl. śmietana

6 szt. ogórki kiszone krakus

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

6 szt. ziemniaki

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 dag. seler

20 dag. mięso wieprzowe

Przygotowanie


Wstawić wodę, włożyć pokrojone w kostkę mięso, włoszczyznę i ziemniaki. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Dodać starte na tarce ogórki, liść laurowy, ziele angielskie.

Gotować 20 minut.

Doprawić solą, pieprzem, papryką i maggi, zaciągnąć śmietaną.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

351

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły