Zupa ogórkowa
m7
Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
351
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka
0.50 szkl. śmietana
6 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
6 szt. ziemniaki
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 dag. seler
20 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
Wstawić wodę, włożyć pokrojone w kostkę mięso, włoszczyznę i ziemniaki. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Dodać starte na tarce ogórki, liść laurowy, ziele angielskie.
Gotować 20 minut.
Doprawić solą, pieprzem, papryką i maggi, zaciągnąć śmietaną.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.