Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

0

0 / 0

Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka nać pietruszki

0.50 łyżeczka papryka czerwona słodka

0.50 szkl. śmietana

6 szt. ogórki kiszone krakus

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

6 szt. ziemniaki

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 dek. seler

20 dek. mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Wstawić wodę, włożyć pokrojone w kostkę mięso, włoszczyznę i ziemniaki. Gotować aż warzywa będą miękkie.

2

Dodać starte na tarce ogórki, liść laurowy, ziele angielskie.

3

Gotować 20 minut.

4

Doprawić solą, pieprzem, papryką i maggi, zaciągnąć śmietaną.

5

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły