Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504398.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.
0
0 / 0
Zupa ogórkowa na wywarze z mięsa wieprzowego z ziemniakami.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. nać pietruszki
0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka
0.50 szkl. śmietana
6 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
6 szt. ziemniaki
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 dag. seler
20 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Wstawić wodę, włożyć pokrojone w kostkę mięso, włoszczyznę i ziemniaki. Gotować aż warzywa będą miękkie.
2
Dodać starte na tarce ogórki, liść laurowy, ziele angielskie.
3
Gotować 20 minut.
4
Doprawić solą, pieprzem, papryką i maggi, zaciągnąć śmietaną.
5
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.