0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Litry
woda
0.3 Szklanki
śmietana 18%
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
Kostka wołowa
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
mąka
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
40 Dekagramów
ogórek kiszony
0.5 Kilograma
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki.
  2. Do garnka wlać wodę, włożyć ziemniaki, wstawić na gaz.
  3. Jak woda się zagotuje zebrać szumowinę.
  4. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do garnka. Dodać listek laurowy, łyżkę przyprawy vegeta, kostkę wołową oraz sól i pieprz do smaku.
  5. Następnie ogórki myjemy, jak kto woli można obrać, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  6. Jak ziemniaki zaczną się rozgotowywać dodać do nich ogórki i tak wszystko razem gotować jeszcze 30 - 40 minut.
  7. Następnie łyżkę mąki roztrzepujemy z niewielką ilością śmietany i wlewamy to do zupy.
  8. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
  9. Podajemy z kromkami chleba.

Opis

Pyszna zupka

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!