Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955494.jpeg&w=3840&q=75)
Ogórkowe w wersji bardzo sytej - wystarczy jako jednodaniowy obiad.
0
4 / 1
Ogórkowe w wersji bardzo sytej - wystarczy jako jednodaniowy obiad.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. pieprz
500 g przecier ogórkowy
2 szt. marchew
1 szt. seler
3 szt. ziemniaki
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 szt. kostka rosołowa
1 łyżka lubczyk
20 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
Żeberka ugotować w wodzie. Zebrać pianę i dodać kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotować ok. 15 min. Następnie dodać lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotować do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjąć marchew, seler, żeberka i dodać przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlać również cały sok z ogórków. Gotować jeszcze ok. 10 min.