0

Składniki

1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
Przecier ogórkowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
3 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
1 Łyżka
Lubczyk
20 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka gotujemy w wodzie. Gdy zbierzemy pianę dodajemy kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotujemy ok 15 min. Następnie dodajemy lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjmujemy marchew, seler, żeberka i dodajemy przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlewamy również cały sok z ogórków. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

Opis

troszkę sytsza wersja ogórkowej

Podobne przepisy

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!