Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

0

4 / 1

Ogórkowe w wersji bardzo sytej - wystarczy jako jednodaniowy obiad.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka pieprz

500 g przecier ogórkowy

2 szt. marchew

1 szt. seler

3 szt. ziemniaki

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 szt. kostka rosołowa

1 łyżka lubczyk

20 dek. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka ugotować w wodzie. Zebrać pianę i dodać kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotować ok. 15 min. Następnie dodać lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotować do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjąć marchew, seler, żeberka i dodać przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlać również cały sok z ogórków. Gotować jeszcze ok. 10 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły