0

Składniki

1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
Przecier ogórkowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
3 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
1 Łyżka
Lubczyk
20 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka gotujemy w wodzie. Gdy zbierzemy pianę dodajemy kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotujemy ok 15 min. Następnie dodajemy lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjmujemy marchew, seler, żeberka i dodajemy przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlewamy również cały sok z ogórków. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

Opis

troszkę sytsza wersja ogórkowej

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!