0

Składniki

1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
Przecier ogórkowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
3 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
kostka rosołowa
1 Łyżka
Lubczyk
20 Dekagramów
żeberka wieprzowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka gotujemy w wodzie. Gdy zbierzemy pianę dodajemy kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotujemy ok 15 min. Następnie dodajemy lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjmujemy marchew, seler, żeberka i dodajemy przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlewamy również cały sok z ogórków. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

Opis

troszkę sytsza wersja ogórkowej

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!