Zupa ogórkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ogórkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7029-1702057987031.jpeg&w=3840&q=75)
Wyraźny smak, lekko rozgrzewa i super smakuje.
1
0 / 0
Wyraźny smak, lekko rozgrzewa i super smakuje.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
100 śmietana
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 l woda
2 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 szt. cebula
2 szt. marchew
2 szt. ziemniaki
2 szt. kiszone ogórki
1 szt. ziele angielskie
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka masło
1 łyżka mąka pszenna
Przygotowanie
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać 2 litry gorącej wody, kostki rosołowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.
Marchewkę pokroić w plasterki i dodać do garnka. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Zupę gotować około 25 minut.
Dodać starte lub pokrojone ogórki. Doprawić do smaku.
Śmietanę wymieszać z solą i mąką, zahartować dodając kilka łyżek gorącej zupy. Dodać do zupy. Posypać natką pietruszki.