Zupa ogórkowa

m7
Zupa ogórkowa

1

0 / 0

Wyraźny smak, lekko rozgrzewa i super smakuje.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 śmietana

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 l woda

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 szt. cebula

2 szt. marchew

2 szt. ziemniaki

2 szt. kiszone ogórki

1 szt. ziele angielskie

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka masło

1 łyżka mąka pszenna

Przygotowanie


1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać 2 litry gorącej wody, kostki rosołowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty.

2

Marchewkę pokroić w plasterki i dodać do garnka. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

3

Zupę gotować około 25 minut.

4

Dodać starte lub pokrojone ogórki. Doprawić do smaku.

5

Śmietanę wymieszać z solą i mąką, zahartować dodając kilka łyżek gorącej zupy. Dodać do zupy. Posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły