Zupa neapolitańska z pieczoną papryką oraz serem typu mozzarella

EdytaPochopien
Zupa neapolitańska z pieczoną papryką oraz serem typu mozzarella

0

0 / 0

Zupa dla miłośników włoskich i szybkich potraw. Gęsta, lecz lekka i pożywna. Wszystkie zioła i przyprawy są zawarte w sosie Łowicz, dzięki czemu możemy zupę tylko delikatnie doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. papryka czerwona

2.50 szkl. bulion warzywny lub woda

20 szt. kulki mozarelli małe

1 opak. sos neapolitański łowicz

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Papryki pozbawić gniazd nasiennych i w całości włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec 20 minut w termoobiegu. Wystudzić. Obrać ze skórek i pokroić w paski.

2

Paprykę włożyć do garnka. Zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości. Po ugotowaniu blendować do całkowitego rozdrobnienia. Dodać słoik sosu neapolitańskiego Łowicz i gotować wszystko razem do połączenia smaków. Doprawić solą i pieprzem według własnego uznania.

3

Gotową zupę nalewać na talerze i podawać z kulkami sera mozzarella.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

178

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły