Zupa mleczno-waniliowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa mleczno-waniliowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979841.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna zupa na śniadanie.
0
0 / 0
Idealna zupa na śniadanie.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 l mleko uht 3,2%
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. laska wanilii
2 łyżka cukier
3 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Mleko gotować z cukrem i laską wanilii.Jak się zagotuję wyciągnąć wanilię .
2
W szklance zrobić ciasto na lane kluski. Wymieszać mąkę z jajkami i szczyptą soli. Ciasto lać przez widelec na gotujące się mleko. Gotować jeszcze 2 min.