Zupa mleczna
lubella
0
5 / 1
Zupa mleczna z makaronem to błogi smak dzieciństwa. Polecamy nieco odmieniony przepis na mleczną zupę z dodatkiem delikatnych chmurek z ubitych z cukrem białek.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makaron świderki lubella
500 mleko
50 g cukier trzcinowy
25 g cukier puder
2 szt. jajko
1 opak. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Jajka sparzyć wrzątkiem.
2
Białko oddzielić od żółtka i ubić z cukrem pudrem na gęstą pianę.
3
Mleko wlać do rondelka, wsypać cukier trzcinowy oraz waniliowy, wymieszać i na małym ogniu zagotować.
4
Żółtka roztrzepać z 2 łyżkami mleka, aby się nie ścięły i przelać do gorącego mleka.
5
Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.