Zupa mleczna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa mleczna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8591-1702058057320.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa mleczna z makaronem to błogi smak dzieciństwa. Polecamy nieco odmieniony przepis na mleczną zupę z dodatkiem delikatnych chmurek z ubitych z cukrem białek.
0
5 / 1
Zupa mleczna z makaronem to błogi smak dzieciństwa. Polecamy nieco odmieniony przepis na mleczną zupę z dodatkiem delikatnych chmurek z ubitych z cukrem białek.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makaron świderki lubella
500 mleko
50 g cukier trzcinowy
25 g cukier puder
2 szt. jajko
1 opak. cukier waniliowy
Przygotowanie
Jajka sparzyć wrzątkiem.
Białko oddzielić od żółtka i ubić z cukrem pudrem na gęstą pianę.
Mleko wlać do rondelka, wsypać cukier trzcinowy oraz waniliowy, wymieszać i na małym ogniu zagotować.
Żółtka roztrzepać z 2 łyżkami mleka, aby się nie ścięły i przelać do gorącego mleka.
Podawać z makaronem, na ciepło lub zimno.