Example thumb
2

Składniki

3 Łyżeczki
Kiełki sojowe
0.5 Łyżeczki
Suszone wodorosty
8 Sztuk
kapusta pekińska
3 Sztuki
Pieczraki
1 Sztuka
Zielona papryka
1 Sztuka
Dymka
2 Łyżki
Pasta miso
3 Łyżki
Ser tof
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do około 1.5 l wody dodac pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczraki lub grzyby shitake.
  2. Doprowadzić zupe do wrzenia i po zadotowaniu przecedzic przez sitko lub gażę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do kazdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostke ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapustypekińskiej i posiekaną dymkę.

Opis

Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Zaczynają od nich dzień i zjadają ją kiedy sie odchudzają. Egzotycznych skłodników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!