Zupa miso
m7
Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Egzotycznych składników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1112
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
193
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.5 / 2
Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Egzotycznych składników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżecz. kiełki sojowe
0.50 łyżecz. suszone wodorosty
8 szt. kapusta pekińska
3 szt. pieczraki
1 szt. zielona papryka
1 szt. dymka
2 łyżka pasta miso
3 łyżka ser tof
Przygotowanie
Do około 1.5 l wody dodać pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczarki lub grzyby shitake.
Doprowadzić zupę do wrzenia i po zagotowaniu przecedzić przez sitko lub gazę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do każdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostkę ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapusty pekińskiej i posiekaną dymkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1112
kcal
Białka
71
gram
Węglowodany
193
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.