Zupa miso
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa miso](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977561503.jpeg&w=3840&q=75)
Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Egzotycznych składników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.
2
3.5 / 2
Japońska, lekkostrawna zupa miso to przysmak gwiazd. Egzotycznych składników i pasty miso szukaj w sklepach z artykułami kuchni azjatyckiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżecz. kiełki sojowe
0.50 łyżecz. suszone wodorosty
8 szt. kapusta pekińska
3 szt. pieczraki
1 szt. zielona papryka
1 szt. dymka
2 łyżka pasta miso
3 łyżka ser tof
Przygotowanie
Do około 1.5 l wody dodać pastę miso, suszone wodorosty, pokrojone w plastry pieczarki lub grzyby shitake.
Doprowadzić zupę do wrzenia i po zagotowaniu przecedzić przez sitko lub gazę, aby była czystka i klarowna. Przed podaniem dodać do każdej porcji gorącej zupy kiełki sojowe, pokrojony w kostkę ser tofu, kilka plasterków posiekanej ostrej papryczki, po kilka młodych listków kapusty pekińskiej i posiekaną dymkę.