Zupa minestrone
uwielbiampl
Włoska zupa z warzywami - popularne minestrone. Pragniesz odkryć nowe kulinarne rejony? Najlepiej będzie to zrobić razem z nami! Sprawdź koniecznie przepis na zupę minestrone z dodatkiem czerwonej fasoli, zielonego groszku, marchwi, pomidorów i parmezanu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
536
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Włoska zupa z warzywami - popularne minestrone. Pragniesz odkryć nowe kulinarne rejony? Najlepiej będzie to zrobić razem z nami! Sprawdź koniecznie przepis na zupę minestrone z dodatkiem czerwonej fasoli, zielonego groszku, marchwi, pomidorów i parmezanu.
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
100 g lubella muszelki nr 26
150 g fasola czerwona
150 g groszek zielony
50 g parmezan
2 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. cebula
2 szt. pomidory
2 szt. ziemniaki
1 szt. liść laurowy
2 łyżka pietruszka
4 łyżka oliwa
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Do gotującej się wody wrzucamy drobno pokrojone: seler, cebulę, marchewkę i ziemniaki. Gotujemy przez ok. 10 minut.
Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, a następnie drobno kroimy. Pomidory, fasolę i groszek dodajemy do gotujących się warzyw. Przyprawiamy solą oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy oraz oliwę i koncentrat z pomidorów. Gotujemy pod przykryciem kilkanaście minut.
Do gotującej się zupy wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente. Wykładamy na talerze i podajemy posypane parmezanem. Można przystroić pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
536
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.