Zupa minestrone

uwielbiampl
Zupa minestrone

1

0 / 0

Włoska zupa z warzywami - popularne minestrone. Pragniesz odkryć nowe kulinarne rejony? Najlepiej będzie to zrobić razem z nami! Sprawdź koniecznie przepis na zupę minestrone z dodatkiem czerwonej fasoli, zielonego groszku, marchwi, pomidorów i parmezanu.

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

100 g lubella muszelki nr 26

150 g fasola czerwona

150 g groszek zielony

50 g parmezan

2 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. cebula

2 szt. pomidory

2 szt. ziemniaki

1 szt. liść laurowy

2 łyżka pietruszka

4 łyżka oliwa

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Do gotującej się wody wrzucamy drobno pokrojone: seler, cebulę, marchewkę i ziemniaki. Gotujemy przez ok. 10 minut.

2

Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki, a następnie drobno kroimy. Pomidory, fasolę i groszek dodajemy do gotujących się warzyw. Przyprawiamy solą oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy oraz oliwę i koncentrat z pomidorów. Gotujemy pod przykryciem kilkanaście minut.

3

Do gotującej się zupy wrzucamy makaron i gotujemy, aż będzie al dente. Wykładamy na talerze i podajemy posypane parmezanem. Można przystroić pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły