Zupa migdałowa
m7
Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 l mleko
100 g migdały
2 szt. jaja l
2 łyżka cukier
2 łyżka groszek lub grzanki
Przygotowanie
Sparzone i obrane migdały zmielić i utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlać do mleka i ciągle mieszając podgrzać aż zgęstnieje, nie dopuścić do wrzenia.
Ubić pianę z białek i dodać do zupy. Wymieszać.
Podawać z groszkiem lub grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
534
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.