Zupa migdałowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa migdałowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954816.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.
0
0 / 0
Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 l mleko
100 g migdały
2 szt. jaja l
2 łyżka cukier
2 łyżka groszek lub grzanki
Przygotowanie
1
Sparzone i obrane migdały zmielić i utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlać do mleka i ciągle mieszając podgrzać aż zgęstnieje, nie dopuścić do wrzenia.
2
Ubić pianę z białek i dodać do zupy. Wymieszać.
3
Podawać z groszkiem lub grzankami.