Zupa migdałowa

m7
Zupa migdałowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

2 l mleko

100 g migdały

2 szt. jaja l

2 łyżka cukier

2 łyżka groszek lub grzanki

Przygotowanie


Sparzone i obrane migdały zmielić i utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlać do mleka i ciągle mieszając podgrzać aż zgęstnieje, nie dopuścić do wrzenia.

Ubić pianę z białek i dodać do zupy. Wymieszać.

Podawać z groszkiem lub grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

534

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły