Zupa migdałowa

m7
Zupa migdałowa

0

0 / 0

Zupa migdałowa to nieoczywiste danie, które warto spróbować.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

2 l mleko

100 g migdały

2 szt. jaja l

2 łyżka cukier

2 łyżka groszek lub grzanki

Przygotowanie


1

Sparzone i obrane migdały zmielić i utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlać do mleka i ciągle mieszając podgrzać aż zgęstnieje, nie dopuścić do wrzenia.

2

Ubić pianę z białek i dodać do zupy. Wymieszać.

3

Podawać z groszkiem lub grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

534

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły