Zupa migdałowa

m7
Zupa migdałowa

0

0 / 0

Przepis na słodką, migdałową zupę.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. cukier wanilinowy

4 szkl. mleko

1 szt. cynamon

4 szt. chleb tostowy

10 łyżka cukier

2 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka śmietana 22%

1 łyżka masło

15 dag. migdały

Przygotowanie


1

Mleko zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i cynamonem. Migdały zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać mleko, dodać migdały, zagotować stale mieszając. Wyjąć cynamon.

2

Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na patelni lub w brytfannie w temp. 180°c. Zupę podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2086

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

352

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły