Zupa migdałowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa migdałowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821376.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na słodką, migdałową zupę.
0
0 / 0
Przepis na słodką, migdałową zupę.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier wanilinowy
4 szkl. mleko
1 szt. cynamon
4 szt. chleb tostowy
10 łyżka cukier
2 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka śmietana 22%
1 łyżka masło
15 dag. migdały
Przygotowanie
1
Mleko zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i cynamonem. Migdały zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać mleko, dodać migdały, zagotować stale mieszając. Wyjąć cynamon.
2
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na patelni lub w brytfannie w temp. 180°c. Zupę podawać z grzankami.