Zupa migdałowa
m7
Przepis na słodką, migdałową zupę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2086
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
352
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na słodką, migdałową zupę.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier wanilinowy
4 szkl. mleko
1 szt. cynamon
4 szt. chleb tostowy
10 łyżka cukier
2 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka śmietana 22%
1 łyżka masło
15 dag. migdały
Przygotowanie
Mleko zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i cynamonem. Migdały zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać mleko, dodać migdały, zagotować stale mieszając. Wyjąć cynamon.
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na patelni lub w brytfannie w temp. 180°c. Zupę podawać z grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2086
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
352
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.