Zupa mięsna z makaronem

m7
Zupa mięsna z makaronem

0

0 / 0

Bardzo pyszna i sycąca zupa.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz

2 l woda

1 szkl. makaron nitki

3 szt. papryka zielona

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula biała

2 szt. kostka rosołowa wołowa

2 szt. pomidor

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka przyprawa typu vegeta

50 dag. szynka wieprzowa gotowana

30 dag. filety z piersi kaczki

Przygotowanie


1

Schab i filet z kurczaka pokroić w kostkę .

2

Cebulę w piórka. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju i wrzucić cebulę.

3

Podsmażyć ją trochę, a następnie dodać pokrojone mięso i kostki wołowe.

4

Smażyć często mieszając .

5

Dorzucić pokrojoną w dość drobną kostkę paprykę .

6

Zalać wodą .

7

Gdy mięso będzie miękkie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, fasolę odcedzoną z zalewy. Dodać makaron nitki. Wymieszać.

8

Doprawić do smaku pieprzem i vegeta .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

265

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły