Zupa mięsna z makaronem
m7
0
0 / 0
Bardzo pyszna i sycąca zupa.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szcz. pieprz
2 l woda
1 szkl. makaron nitki
3 szt. papryka zielona
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. cebula biała
2 szt. kostka rosołowa wołowa
2 szt. pomidor
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka przyprawa typu vegeta
50 dek. szynka wieprzowa gotowana
30 dek. filety z piersi kaczki
Przygotowanie
Schab i filet z kurczaka pokroić w kostkę .
Cebulę w piórka. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju i wrzucić cebulę.
Podsmażyć ją trochę, a następnie dodać pokrojone mięso i kostki wołowe.
Smażyć często mieszając .
Dorzucić pokrojoną w dość drobną kostkę paprykę .
Zalać wodą .
Gdy mięso będzie miękkie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, fasolę odcedzoną z zalewy. Dodać makaron nitki. Wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i vegeta .