Zupa mięsna z makaronem
m7
Bardzo pyszna i sycąca zupa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo pyszna i sycąca zupa.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz
2 l woda
1 szkl. makaron nitki
3 szt. papryka zielona
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. cebula biała
2 szt. kostka rosołowa wołowa
2 szt. pomidor
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka przyprawa typu vegeta
50 dag. szynka wieprzowa gotowana
30 dag. filety z piersi kaczki
Przygotowanie
Schab i filet z kurczaka pokroić w kostkę .
Cebulę w piórka. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju i wrzucić cebulę.
Podsmażyć ją trochę, a następnie dodać pokrojone mięso i kostki wołowe.
Smażyć często mieszając .
Dorzucić pokrojoną w dość drobną kostkę paprykę .
Zalać wodą .
Gdy mięso będzie miękkie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, fasolę odcedzoną z zalewy. Dodać makaron nitki. Wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i vegeta .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.